DE THERAPEUTE

Geboren en opgegroeid in Boxmeer, een plattelandsdorpje in Brabant, was ik een  verlegen meisje wat zich vaak aanpaste aan de verwachtingen van anderen. Wat ik al jong merkte was dat ik zocht naar een manier mezelf en anderen beter te leren begrijpen.

Ik ben een opleiding tot maatschappelijk werkster gaan volgen, studeerde af en heb op verschillende functies binnen o.a. de verslavingszorg gewerkt. Echter het werk gaf me niet het resultaat wat ik had gehoopt.

Al verder zoekende ontmoette ik een vrouw die me vertelde over de kracht van het onderbewuste. De realisatie dat slechts 10% bewust is en we verder onbewust aan worden gedreven door programmaties uit het verleden wekte enorm mijn interesse.

Gepassioneerd en geïnspireerd door ‘deze nieuwe wereld’ die voor me open ging, vervolgde mijn pad zich naar de opleiding psychodynamische therapie in Scherpenzeel, waar een breed scala aan complementaire therapievormen aan werden geboden.

Gedurende deze opleiding ontmoette ik een van de docenten, Michel de Clercq, welke lessen gaf in vakken als hypnotherapie, voice-dialogue en ademtherapie. Meteen voelde ik dat er iets bijzonders was tussen ons, wat later uitbloeiden tot een relatie.

In een korte tijd leerde hij me wat het was om echt te ‘leven’. De onvoorwaardelijke liefde waar vanuit hij mij benaderde, zorgde ervoor dat langzaamaan overlevingsmechanismes afbraken. Wat tevoorschijn kwam was een ‘Elle’ welke zelfverzekerd, stralend en met een glimlach door het leven ging.

Ondertussen leerde Michel me over verschillende therapeutische technieken, zoals bijv. ademtherapie, en gaven we samen de workshop ‘Kracht van ademen’.  Onze relatie en wat we bij elkaar losmaakte benaderden we vaak met behulp van Voice Dialogue, omdat dit het een stuk gemakkelijker maakte om van de relatie te leren.

Ik besloot een overstap te maken naar het Tasso-instituut van Hans ten Dam, om me te specialiseren in regressie en reincarnatietherapie. Met medestudenten oefende ik ondertussen extra bij onder supervisie van Michel. Toen ik mijn diploma op zak had kon ik aan de slag als therapeute. Maar toen werd Michel ernstig ziek en overleed na een vrij kort ziektebed.

Met behulp van de tools die ik van Michel en gedurende de opleidingen heb geleerd ben ik een moeilijke, verdrietige tijd doorgekomen. Als ik daar nu op terug kijk denk ik dat de waarde daarvan is, dat ik mensen in mijn praktijk onvoorwaardelijk kan zien en dat het gemakkelijker kan zijn om te begrijpen waar ze in vast zitten.

Na een paar mooie reizen door Zuid Amerika en Azie heb ik mijn passie weer opgepakt en ben ik mijn praktijk gestart in Rotterdam. Een passie die te maken heeft met het doorgeven van kennis waar ik zelf een gelukkiger en een completer mens ben van ben geworden.

Naast de praktijk deel ik samen met mijn familie de passie voor paarden. Ik vind het geweldig om met deze krachtige dieren buiten in beweging te zijn. Het geeft een fijne balans.