OVER MIJ

OVER MIJ

Geboren en opgegroeid in Boxmeer, een plattelandsdorpje in Brabant, was ik een verlegen meisje dat zich aanpaste aan de verwachtingen van anderen. Wat ik al jong merkte, was dat ik zocht naar een manier om mezelf en anderen beter te leren begrijpen.

Ik ben een opleiding tot maatschappelijk werkster gaan volgen, studeerde af en heb in verschillende functies binnen o.a. de verslavingszorg gewerkt.

Echter na een tragische gebeurtenis had ik het gevoel dat er ‘meer’ was dan hetgeen me tot dan toe geleerd was. Ik voelde de behoefte om ‘tools’ te leren om mensen meer vanuit hun kern verder te kunnen helpen, zodat ze op eigen kracht verder zouden kunnen.

Al verder zoekende, ontmoette ik een vrouw die me vertelde over de kracht van het onderbewuste. De realisatie dat slechts 10% bewust is en we verder onbewust worden gedreven door programmaties uit het verleden wekte enorm mijn interesse.

Gepassioneerd en geïnspireerd door ‘deze nieuwe wereld’ die voor me open ging, vervolgde mijn pad zich naar de opleiding Psychodynamische Therapie in Scherpenzeel, waar een breed scala aan complementaire therapievormen aan werden geboden.

Gedurende deze opleiding ontmoette ik één van de docenten, Michel de Clercq, die lessen gaf in vakken als Hypnotherapie, Voice-Dialogue en Ademtherapie. Meteen voelde ik dat er iets bijzonders was tussen ons. Later kregen wij dan ook een relatie.

In een korte tijd leerde hij me wat het was om echt te ‘leven’. De onvoorwaardelijke liefde, waar vanuit hij mij benaderde, zorgde ervoor dat langzaamaan mijn overlevingsmechanismes afbraken. Wat tevoorschijn kwam was een ‘Elle’ die zelfverzekerd, stralend en met een glimlach door het leven ging.

Ondertussen leerde Michel me verschillende therapeutische technieken, zoals bijv. Ademtherapie, en gaven we samen de workshop ‘Kracht van ademen’.  Onze relatie en wat we bij elkaar losmaakten, benaderden we vaak met behulp van Voice Dialogue, omdat dit het een stuk gemakkelijker maakte om van de relatie te leren.

Ik besloot een overstap te maken naar het Tasso Instituut van Hans ten Dam, om me te specialiseren in regressie- en reïncarnatietherapie. Met medestudenten oefende ik ondertussen extra bij, onder supervisie van Michel. Toen ik mijn diploma op zak had, kon ik aan de slag als therapeute. Helaas werd Michel ernstig ziek en overleed na een kort ziekbed.

Met behulp van de tools die ik van Michel en gedurende de opleidingen heb geleerd, ben ik een moeilijke en verdrietige tijd doorgekomen. De combinatie van regressie en ademtherapie is in mijn ogen dan ook de meest efficiënte en radicale manier om te leren van je verleden, om vastzittende emoties en trauma’s te kunnen verwerken en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Na een paar mooie reizen door landen als Colombia, Peru en Vietnam heb ik mijn passie weer opgepakt en ben ik mijn praktijk gestart. Een passie die te maken heeft met het doorgeven van kennis die ik zelf ook heb mogen leren. Want dat is namelijk hoe ik therapie zie, als een wegwijzer naar wegen die voor anderen misschien onbekend zijn.

Naast de praktijk deel ik samen met mijn familie de passie voor paarden. Ik vind het geweldig om met deze krachtige dieren buiten in beweging te zijn. Het geeft een fijne balans.