De Kracht van Ademen

Ik kies voor het leven, ik kies voor ademen!

De Kracht van Ademen

Ik kies voor het leven, ik kies voor ademen!

De manier waarop je ademt, zegt alles over hoe je in het leven staat, hoe je je met het leven verbindt en welke ballast je met je meedraagt.
De Kracht van Ademen is erop gericht op een diep niveau trauma’s en negatieve gedachtenpatronen te transformeren. Zo kan je meer vanuit liefde, plezier, vrijheid en vertrouwen leven.

Een ademsessie bestaat uit drie fases, die samen een gehele sessie vormen.

 • Fase 1

  De eerste fase is erop gericht de ademhaling te openen en te verbinden, wat wil zeggen dat je in je buik en borst gaat ademen zonder pauzes tussen de in- en uitademing. We noemen dit het lichamelijke niveau, waarop adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden. De transformatie is dan al begonnen.

  Op het moment van angst, verdriet of boosheid, hebben we de neiging om onbewust zo min mogelijk te ademen omdat we ons als het ware verzetten tegen dat gevoel. Wanneer je naar een baby kijkt, die pasgeboren is, zie je een open ademhaling. Je ziet het hele lijfje ademen. In de loop van ons leven gaan we ons eigen adempatroon creëren, als gevolg van wat we meemaken. Door dit adempatroon te doorbreken, d.m.v. open en verbonden ademhaling, doorbreken we ook patronen waarnaar we zijn gaan leven.

 • Fase 2

  De tweede fase noemen we mentaal, emotionele fase.

  De therapeut versterkt het helingsproces d.m.v. het benoemen van positieve affirmaties en het behandelen van drukpunten, gebieden op het lichaam, waar energie vast is gaan zitten.
  Wat er gebeurt, kun je vergelijken met de frequentie van geluid. Elke klank heeft zijn eigen frequentie. Hoe hoger de klank, hoe hoger de frequentie. Bij emoties heb je te maken met een trillingsgetal. Je zou kunnen zeggen, dat verdriet, angst, boosheid en depressie een laag trillingsgetal hebben. Blijdschap en verliefdheid daarentegen hebben een hoog trillingsgetal.
  De Kracht van Ademen is de effectiefste methode om gebieden in je lichaam met een laag trillingsgetal (trauma’s b.v.) permanent te transformeren naar een hoog trillingsgetal. Dit houdt in, dat je b.v. depressieve, verlammende gevoelens, brengt naar het niveau van blijdschap en vitaliteit.
  Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.

 • Fase 3

  De derde fase noemen we de spirituele fase.

  Dit is de fase, waarin je tot de diepere kern van jezelf komt. Dit is het niveau, waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Ook wel de integratiefase genoemd. Dit niveau van de sessie maakt dat we in staat zijn, bewust in contact te komen met ons hogere zelf. Het is een meditatieve trancestaat, waarin heling op het diepste niveau plaatsvindt. Deze staat wordt vaak door mensen ervaren als een diepere staat van zijn.

  De gehele sessie wordt ondersteund door passende muziek.

De Kracht van Ademen is een zeer krachtige manier om aan jezelf te werken op fysiek,- en emotioneel niveau. Het helpt tegen allerlei ziektes, vastzittende patronen en trauma’s. Elke ademsessie die je ondergaat brengt je een niveau dieper en na een aantal sessies ben je in staat om volledig zelfstandig thuis een sessie te doen. De Kracht van Ademen is een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf.

Het is ook een tool die je mee kunt nemen in je leven voor alle mogelijke nare momenten die nog zouden kunnen komen. Wanneer je leert door nare momenten heen te ademen door een open, verbonden ademhaling, zullen deze momenten geen grip kunnen hebben op de kwaliteit van je leven.